Siljan Historielag

Siljan Historielag Turgruppa

 

Turene i 2012

 

26 April Kveldstur til Siljuhaugen

Vi møttes på parkeringsplassen ved Siljan kirke kl 18:00. Lars informerte om historia til Siljuhaugen og utgravingen som ble foretatt. Rusletur i området ved Siljuhaugen. Området er lite brukt fordi en må krysse prestegårdstunet.

Det var en regnfull ettermiddag, noe som påvirka frammøtet. 6 personer deltok.

Ansvarlig: Lars

 

6 mai Middagskollane (Signalkulen)

 

15 personer møttes ved kafeen på Solvika kl 10.30. Fint vårvær. Vi gikk seterveien opp mot Høysetsetre. Gikk opp til toppen av alpinanlegget og fulgte stien opp til Signalkulen. Her var det flott utsikt østover, og vi hadde matpause. Etterpå gikk vi etter kotene på kartet for å finne toppunktet. Det viste seg å være et stykke innover (vestover). Ved hjelp av GPS fant vi punktet på 522 moh. Vi gikk fulgte en gammel traktorveg (Ole Kristian Røds veg) ned til skogsbilveien som går til Havretjenn, og fulgte denne tilbake til Solvika. Turen tok ca 5,5 t med matpause.

 

Kjentmann var: Bjørn Arne

 

3 juni Fellestur med menighetsrådet til Gorningen og Kistekollen

 

30 personer møttes ved Båthuset kl 10.30 Vi startet med andakt v/Trond Engenes. Deretter var det matpause med medbrakt mat. En stor del av de frammøtte ble med på rusletur til «godseierbenken» på Kistekollen.

 

Ansvarlige: Bjørn Arne og Tore Fagertun, Siljan Menighet.

 

 

16 september Fellestur med Telemark Turistforening til Hovdefjell (566 moh)

14 personer møttes på Hogstadtoppen kl 10.30. Vi gikk opp til Hovdefjell (ca 1,5t) på merka sti (vestsida). Matpause og bålfyring. Flott utsikt mot sør-øst. Vi gikk ned igjen på østsida og skogsbilveien. Høgdeforskjellen mellom startpunkt og topp er ca 380m.

Flere saker å fortelle.....................

Ansvarlig: Lars

 

 

30 september Fellestur med Svarstad Historielag til Ruketuten (602 moh)

 

 

10 biler og 16 personer møttes ved grustaket i Opdalen kl 10 i klart og fint høstvær. Vi kjørte sammen til Skibberdalsetra via Årum. Bjørn Arne hadde nøkler til bommene. Der møtte vi 6 personer fra Svarstad Historielag. Ragnvald fortalte om aktiviteten ved og på Ruketuten under og etter 2. verdenskrig. Vi hadde matpause med bålfyring på toppen. Vi kjørte hjem via Borgen, Svarstad og Steinsholt.

 

 

Rundestua - ved det runde vannet - ligger langs den gule løypa, som forbinder Grorud med Borgen. Denne jakthytta er nyrestaurert, og har tidligere stått ved Gråtdammen i Siljan.

 

Gruppa samlet foran brannhytta på Ruketuten.

Ansv. Ragnvald Kviberg og Tore

 

 

 

 

  • Treff: 3425